پروفرما اینویس PERFORMA INVOICE

اخذ پیش فاکتور(پروفرما اینویس PERFORMA INVOICE)

پروفرما اینویس PERFORMA INVOICE

اخذ پیش فاکتور(پروفرما اینویس PERFORMA INVOICE)

بررسی بازار جهت صادرات و واردات

چگونگی و مراحل بررسی بازار جهت صادرات و واردات

یک وارد کننده و یا یک صارد کننده باید حداکثر آگاهی ممکن را از امکانات و کششبازاری که می خواهد از آن کالایی وارد یا به آن صادرنماید , داشته باشد تا تنها بهیک فروشنده و یا یک خریدار متکی نگردد . زیرا در این صورت خود را در معرض نوساناتسیاسی یا اقتصادی و اجتماعی آن بازار خاص قرار می دهد که ممکن است ناگهان دسترسی بهاین بازار بر اثر مسائل اقتصادی یا سیاسی قطع شده و یا مشکلات عدیده ای بر سر راهخرید و یا فروش کالاد به بازار مورد نظر او به وجود آید . بنابراین لازم است باتقسیم ریسک (خطر) و پخش نمودن آن , از میزان خطرات احتمالی ناشی از تغییرات ناگهانیسیاسی – اقتصادی آن بازار بکاهد، این عمل در اصطلاح پراکنده نمودن خطر DIVERSIFICATION OF RISK مینامند.
 
وارد کننده یا صادر کننده بایستی در فرآیند عملیات و تصمیم گیری خود چهارمرحله زیر را به طور مشخص مورد توجه قرار دهد :
1- تحقیق و بررسی     RESEARCH
2-  ارزیابی ریسک ASSESS       
 3- تصمیم گیری       DECIDE
4- اقدام ACT         

اکنون به بررسی هر یک از چهار مرحله فوق می پردازیم .
1- تحقیق و بررسی
خریداریا فروشنده بررسی راجع به مسائل مربوط به بازار را می تواند به صورت زیرطبقه بندی نموده و سپس در مورد ارزیابی و تصمیم گیری راجع به هر کدام اقدام نماید . مسائلی را که او در مورد یک بازار بالقوه باید مورد بررسی قرار دهد عبارت است از :
الف ) شرائط جغرافیایی واجتمائی شامل:
1- محدودیت های سیاسی
2- امکانات و حجم بازار ( بیشتر مربوط به واردات می شود.)
3- تسهیلات بندری و فرودگاهی
4- مراکز جمعیت
5- اطلاعات مربوط به آب و هوا
البته در مورد صادرات مسائلی از قبیل سلیقه مصرف کننده و آداب و رسوم کشورخریدار و شناخت بازار مورد نظر و موضوع رقابت کالای صادراتی با کالای مشابه در همانبازار و موضوع رقابت کالای صادراتی با کالای مشابه در همان بازار و قیمت های موردرقابت را نیز باید مورد بررسی قرار داد.
ب) امکانات بازار شامل :
1- چه تعداد تولید کننده در بازار وجود دارد ؟
2-قیمت های بازار در چه سطحی است ؟
3- ظرفیت تولید آنها به چه میزان است ؟( بیشتر مربوط به صادرات می شود.)
* بهترین منبع اطلاعاتی مربوط به فروشندگان و یا تولید کنندگان وسائل و کالاهای موردنیاز اتاقهای بازرگانی هر کشور می باشد.
ج)در مورد صادرات:
در مورد صادرات نیز مسائل قابل بررسی دیگری وجود دارد :
ارسال پرسش نامه , بررسی به صورت نمونه گیری تصادفی از بازار خرده و عمده فروشی , تست کردن بازار به وسیله عرضه کالا به صورت محدود در یک محدوده کنترل شده از جملهروشهای بررسی بازار است.
د: بررسی وضعیت مالی تولید کنندگان  :
برا ی تحقیق در مورد وضعیت مالی و حس شهرت تجاری و قابلیت های شرکت های تولیدی ویا هر موسسه ای که قرار است با او وارد معامله بشویم می توانیم از بانکهای کارگزارخود کمک بگیریم . بدین طریق که با بانکی که کار می کنیم تماس گرفته و از آنها میخواهیم اطلاعات لازم را در مورد وضعیت مالی , سوابق و میزان قابل اعتماد بودن شرکتیکه می خواهیم با آن در آینده معاملا تی داشته باشیم برای ما تهیه نماید و بانک نیزاز یکی از بانکهای کارگزار خود در کشور آن شرکت یا سازمان فروشنده اطلاعاتمورد نظر را جویا شده و بانک کارگزار با استفاده از منابع اطلاعاتی موجود در آنکشور، این اطلا عات را بدست می آورد . البته ممکن است این اطلاعات صددر صد کاملنباشد و معمولاً بانکهایی که این اطلا عات را ارائه می دهند مسئو لیتی در مورد آنهانمی پذیرند اما با این وجود تصویری از وضعیت مالی , حجم معاملاتی و اعتباری و سابقهکار آن شرکت در اختیارما قرار می گیرد که می تواند به قضاوت ما در نسبت بهتواناییهای شرکت فروشنده کمک بیشتری بنماید . البته هر قدر شرکت بزرگتر و دارایفعالیت وسیعتری باشد , به دست آوردن اطلاعات کاملتر راجع به آن بالطبع آسانتر میباشد.

2-
ارزیابی ریسک یا خطر :

الف) انواع ریسک :
- ریسک مربوط به کالا: عبارت است از ریسک از بین رفتن کالا , خسارت دیدن, خسارتهنگام فروش مجدد در صورتی که کالا مورد قبول واقع نشود حمل مجدد ریسک ناشی از اینکهکالا به صورت بروات اسنادی وصولی و یا تجارت بر اساس حساب باز ,به کشور خریدارارسال و در انبار گمرک کشور مذکور وارد شود ولی خریدار از قبول آن خودداری نماید ,وبلاخره هزینه انبار داری وبیمه(در صورت عدم قبول کالا )نیز بایستی توسط فروشندهپرداخت گردد .
- ریسکی که مربوط به عدم پرداخت وجه کالا می شود: عبارت است از : ریسک ناشی ازبرقراری کنترل و مقررا ت محدود کننده ارزی و تغییرات مالی , کوتاهی و یا ناتوانیخریدار در پرداخت بهای کالا , جلوگیری از انتقال وجه به دلایل اقتصادی , جنگ و عللسیاسی , ضرر به خاطر نوسانات ارزی , ریسک عدم توانایی فروشنده نسبت به ساخت کالا وانجام تعهد خود و ریسک پایین بودن کیفیت کالا .

ب) چگونه تشخیص ریسکهای بالقوه :
-داشتن اطلاعات مفید و جدید درباره مسائل ذیل و مرور آنها
-شرایط بازار :آیا رونق اقتصادی در بازار مورد نظر برقرار است؟و اگر بازار دروضعیت رونق نیست چه موقع پیش بینی می شود به آن دست یابد.
-شرایط اقتصادی :ابعاد و ماهیت حجم پول د رگردش و عوامل مشخص کننده آن.
-شرایط سیاسی :جنگ,اعتصابات,شورش,ندستور عدم پرداخت یا تاخیر پرداختMoratorium, (سیاستهای محلی).
وضعیت مشتری :گزارش وضعیت مالی مشتری , اطلا عات راجع به بنیه مالی او .

ج: چگونه می توان ریسکهای موجود را کاهش داد ه یا حذف نمود.
بایدبا توجه به میزان احتمال خطر که قابل قبول برای صادر کنند ه و یا وارد کننده , باشد و همچنین با توجه به هزینه کاهش خطر , تصمیمات مقتضی گرفته شود .
برا ی کاهش ریسکهای مختلف باید با اتخاذ تصمیم مناسب و صحیح در آغاز کار و باتمهیدات صحیح , میزان ریسکها را کاهش دادکه این گونه تمهیدات به طور خلاصه عبارتند از : انتخاب بیمه مناسب , اخذ سیاهه بهارز مناسب , پوشش ارزی با پیش فروش یا خرید ارز , اتخاذ رویه صحیح برای تسویه مالی(واریز ) و مناسبترین سیستم پرداخت و دریافت .

3-
 تصمیم گیری  :
پس از بررسی و ارزیابی اطلاعات و همچنین ارزیابی ریسک , بازرگان با جمع آوریمجموعه اطلاعات موجود خوداقدام به تصمیم گیری می نماید که چگونه و با چه فرد و یاموسسه ای و با چه هزینه ای وارد معامله گردد.

4-اقدام  :
این مرحله در واقع به عمل آوردن تصمیمی است که پس از بررسیهای ضروری اطلاعات بهدست آمده درمراحل قبل اتخاذ گردیده است , که با اخذ پروفرما آغاز می نمود.

خریدار و فروشنده در هنگام اقدام به عقد قرار داد خرید و فروش ,نکات زیر را مدنظر دارند:
الف)نکات مورد توجه خریدار
1-  آیا کالایی را که سفارش داده است بدست خواهد آورد؟
2-  آیا کالای مورد سفترش در شرایط خوب و به موقع به دست او خواهد رسید؟
3- بهترین شرایط پرداخت که منافع او را تامین می نماید چیست؟
4-  آیا می تواند اعتبار مدت دار برای پرداخت وجه کالا به دست بیاورد و یا آنکهمی تواند پرداخت را از طریق بروات مدت دار انجام دهد ؟
البته مورد ۴ بیشتر به تامین سرمایه و منابع مالی جهت خرید مربوط می شود تا بهروش پرداخت که قرار داد بر اساس این نیاز تنظیم می گردد.

ب)نکات مورد توجه فروشنده:
1- آیا وجه کالائی را که می فروشد به دست می آورد ,بهترین روش جهت کاهش خطر ودریافت به موقع وجه چه خواهد بود؟
2-چه موقع وجه کالا را به دست خواهد آورد ؟
این مورد مسئله تامین مالی می باشد که پیش پرداخت می تواند تا حدی مساله نقدینگیاو را حل نماید.
3- آیا مجوزهای خاص برای صدور کالا به کشور مورد نظر نیاز دارد؟
 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد